Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mediul educațional în educația timpurie – punte între învățământul tradițional și pedagogiile alternative (Montessori, Step by step)”

Grădinița „Aranyalma” și Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc, respectiv Liceul Tehnologic „Electromureș”, structura Grădinița „Paradisul Copilăriei” din Târgu Mureș sunt implicați în Proiectul educațional interjudețean „Mediul educațional în educația timpurie – punte între învățământul tradițional și pedagogiile alternative (Montessori, Step by step)”. În cadrul parteneriatului unitățile de învățământ și-au propus realizarea unor schimburi de experiență.

Prima întâlnire a avut loc la Târgu Mureș în luna aprilie. Cadrele didactice s-au pregătit cu jocuri Lego, ateliere de creație artistică, euritmie, turul grădiniței. Am putut urmări și o prezentație despre metoda „Montessori”.

A doua întâlnire a fost găzduită de Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” și de Grădinița „Aranyalma” la Miercurea Ciuc. Programul vizitei a început la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” cu o prezentație a mediului educational în pedagogia „Montessori” și participarea la o întâlnire de dimineață din cadrul programului tradițional.

După-masă la Grădinița „Aranyalma” d-na director Miklós Réka a prezentat unitatea de învățământ harghiteană, d-na Stan Andreea a vorbit despre alternativa „Step by step”. D-na Ferencz Éva Erika le-a oferit participanților repere pentru amenajarea spațiului educațional, cu accent pe aspectele specifice mediului de la grupele „Step by step”.

Participanții au vizitat spațiile grădiniței, sălile de grupă, sala de sport, sala jocurilor interactive, camera de sare, cabinetul consilierilor educaționali.

Discuțiile purtate, ideile, opiniile, practicile împărtășite au contribuit la legarea unor prietenii între cadrele didactice participante la proiect.

Dorim să mulțumim și pe această cale tuturor partenerilor noștri pentru contribuția la reușita programelor noastre: Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Liceul Tehnologic „Electromureș” din Târgu Mureș, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc!

 

Miklós Réka, director

Grădinița „Aranyalma” Miercurea Ciuc
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.