Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mesajul premierului Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj prin care îi asigură pe cetățenii maghiari de respectul său și al Guvernului României față de identitatea și valorile comunității maghiare.

Premierul României, Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul României

Astăzi, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vă asigur, din nou, de respectul meu personal și al Guvernului României față de identitatea și valorile comunității maghiare.

Vă doresc, dumneavoastră, cetățenilor români de etnie maghiară, să aveți o sărbătoare binecuvântată, bucurându-ne să ne regăsim uniți în diversitatea Uniunii Europene din care facem parte.

Anii de pandemie și recentele provocări pe care le traversăm împreună ne aduc și mai aproape, împărtășind aceste momente grele, prin solidaritate între noi și mai ales față de prietenii și vecinii noștri ucraineni, care au ales să se refugieze la noi din calea războiului.

Spiritul toleranței și al armoniei, în care toate minoritățile beneficiază de drepturi constituționale egale ne oferă azi ocazia de a ne manifesta generozitatea și recunoștința.

La mulți ani tuturor maghiarilor din România și de pretutindeni!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.