Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Mesajul Șefului I.P.J. Harghita de Ziua Poliției Române

Dragi colegi poliţişti,

Am trăit în ultimii ani multe şi diverse experienţe profesionale, iar în viaţa personală am avut cu toţii parte de multiple încercări.
Am ştiut să facem faţă unei situaţii operative care, fără să fi fost mereu „explozivă”, ne-a pus la grea încercare uneori capacitatea profesională.

Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne amintim de marile noastre reuşite, căci am gestionat situaţii complexe, aşa cum au fost cazurile conflictelor din Sânmartin, Sâncrăieni sau Gheorgheni, misiunile ocazionate de Rusaliile Romano Catolice de la Şumuleu, dar mai ales aceea a vizitei Suveranului Pontif şi nu în ultimul rând, „butoiul cu pulbere” de la Ditrău, pe care tot noi poliţiştii l-am împiedicat să „explodeze”.

Şi toate acestea consider că ne-au adunat, ne-au determinat să construim o echipă, ne-au unit într-o familie poliţienească armonioasă şi eficientă.

În lupta noastră pentru binele comunităţii, din care şi noi facem parte, pentru binele semenilor, cunoscuţilor şi prietenilor noştri, dar şi al familiilor noastre şi al tuturor celor dragi nouă, am avut tot felul de inamici: violenţa, consumul de alcool, dorinţa de îmbogăţire ilicită, lipsa de respect, intoleranţa, ura de rasă generată de diferenţe de etnie sau de religie…
Ei bine, în această perioadă, duşmanul poliţiştilor şi al cetăţenilor deopotrivă, de fapt al întregii omeniri, este unul comun, nemaiîntâlnit, ştiut dar nevăzut şi poate unul dintre cei mai periculoşi de până acum.

Azi, la ceas aniversar, de Ziua Naţională a Poliţiei Române, nu vom sărbători în mod clasic, dar vom purta sărbătoarea în suflet. Suntem poliţişti, suntem puternici, ne vom mobiliza în perioada următoare în aşa fel încât să trecem împreună, cu bine, peste acest „rău”.

Dragi colegi, este momentul să strângem rândurile, să fim solidari, să fim vigilenţi şi curajoşi, să conştientizăm şi să ne asumăm rolul important pe care îl avem în ţinerea la distanţă şi în eliminarea pericolului prezent.
Iar dacă nu sărbătorim astăzi în adevăratul înţeles al cuvântului, în prima zi după ce vom ieşi învingători din această luptă, vom fi îndreptăţiţi să spunem: „Azi e ziua noastră!”
La mulţi ani dragi poliţişti harghiteni!
La mulţi ani Poliţiei Române!

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita
Comisar şef de poliţie
Mircea – Ştefan IORDAN
Un comentariu la “Mesajul Șefului I.P.J. Harghita de Ziua Poliției Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *