Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Metoda ”accidentul” aplicată fără succes la Toplița

IPJ Harghita: Atenţie la oportuniştii care sunt în căutare de victime prin metoda „accidentul”!

Două vârstnice din municipiul Topliţa au fost contactate cu solicitarea unor sume de bani, sub pretextul unor accidente „închipuite”, suferite de copii şi nepoţi.

La data de 26.10.2018, Poliţia Municipiului Topliţa a fost sesizată de două localnice, în vârstă de 71 respectiv 92 de ani, despre faptul că o persoană necunoscută le-a apelat pe telefonul fix şi le-a solicitat să „facă rost” de 24.000 de lei şi respectiv 350 de euro, întrucât copiii lor au avut accidente rutiere şi este nevoie de bani pentru spitalizarea victimelor.

În aceste situaţii reclamantele nu au dat curs solicitărilor suspecţilor, astfel încât nu au ajuns să fie păgubite, însă poliţiştii atrag atenţia tuturor cetăţenilor cu privire la riscul de a deveni victimele unor asemenea oportunişti.

În ambele cauze sunt continuate cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune, pentru care vor fi propuse soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *