Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc: A fost aprobat noul regulament de repartizare a locuințelor ANL

Consiliul Local al municipiului Miercurea Ciuc a aprobat noile reguli de repartizare și închiriere a locuințelor construite din fondul locativ de stat, rezolvând problema care anul trecut a obligat mai multe familii tinere să se mute din apartamentele care le-au fost repartizate. Indexarea în proporție cu inflația a impozitului pe anul 2023 este impusă prin lege, iar conducerea orașului a solicitat deja consilierilor de a avea o dezbatere amplă pentru a ușura situația contribuabililor.

Noile reguli de repartizare a locuințelor pentru tineri construite din fondul locativ de stat (ANL) au fost adoptate ieri, 29 aprilie,  în ședința ordinară.  Reglementările anterioare făceau imposibilă asigurarea unei locuințe pentru cei care își schimbau locul de muncă, noul lor loc de muncă nefiind înregistrat în Miercurea-Ciuc. Această condiție va fi eliminată,  astfel pentru familiile care solicită o locuință va fi suficient ca solicitantul să fie angajat la o firmă sau instituție înregistrată în Miercurea Ciuc la momentul semnării contractului. Schimbarea ulterioară a locului de muncă nu va mai fi un factor descalificator. Noua legislație oferă, de asemenea, o oportunitate de a aborda situația familiilor care au avut dificultăți anul trecut.

O decizie mai puțin populară, dar o obligație legală:  municipalitatea a indexat impozitele și taxele locale, acestea fiind în funcție de inflația de anul trecut. Având în vedere inflația de 5,1%, acest lucru implică o creștere semnificativă a impozitelor și taxelor pentru anul viitor. Primarul Korodi Attila le-a cerut deja consilierilor locali să caute modalități de a ușura situația familiilor contribuabile atunci când se va discuta această problemă la sfârșitul anului.

Tot în cadrul ședinței de ieri, au fost luate decizii privind reorganizarea creșei, solicitarea de granturi pentru promovarea de soluții inteligente pentru siguranța traficului și securitate publică, și semnarea unui acord de cooperare cu municipalitatea Győr din Ungaria.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.