Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Miercurea Ciuc: În această lună încep lucrările de amenajare a zonei ștrandului municipal

Conform contractului de execuție semnat luni, 10 octombrie, până la sfârșitul anului 2023 un spațiu verde modern va întâmpina vizitatorii în vecinătatea fostului ștrand din Miercurea Ciuc. În cadrul proiectului finanțat de UE, va fi construită o pistă pentru biciclete de-a lungul străzii Băilor, pe distanța dintre noul parc realizat și calea ferată.

Municipiul Miercurea Ciuc a atras 6,17 milioane de lei din fonduri europene și guvernamentale pentru reabilitarea zonei adiacente ștrandului municipal. Proiectul tehnic a fost întocmit de către firma locală SC Proiect Consulting SRL. Pentru realizarea proiectului a fost nevoie de o a doua sesiunea de licitație, care în cele din urmă a fost câștigată de către compania Garden Proiect din Mădăraș Ciuc. Bugetul total al proiectului se ridică la 7,28 milioane de lei, iar contractul de execuție în valoare de 6,24 milioane de lei a fost semnat astăzi de viceprimarul Bors Béla și patronul firmei de construcții, János Ferdinánd.

În cadrul momentului festiv de semnare a contractului, primarul Korodi Attila a prezentat principalele detalii ale procesului de reabilitare. Proiectul acoperă 19.500 de metri pătrați și include reabilitarea spațiului verde și construirea unei piste de biciclete cu o lungime de 1,2 km între pasajul subteran al căii ferate până la noul parc. Bicicliștii își pot lăsa bicicletele în clădirea de servicii cu acoperiș verde, dotat și cu toalete. Parcul va dispune de terenuri de sport (fotbal, tenis cu piciorul, pistă de alergare, pistă Mountain Bike), un loc de joacă și elemente de cățărare unice în oraș, un traseu natural cu tematica faunei și un punct de belvedere. Pista de alergare cu o lungime de 306 metri se va întinde de-a lungul unui dig, care va servi ca un element de protecție împotriva vântului.

Perioada de construire este de 12 luni, iar lucrările vor începe în această lună.

„În legătură cu fostul ștrand municipal mai avem semne de întrebări, multe lucruri trebuie încă clarificate. Din aceste considerente reamenajarea acestuia nici nu a fost inclusă în proiect. De pildă nu dispunem în zonă de o sursă de apă minerală utilizabilă. Iar din acest motiv ar fi nerentabil să administrăm un ștrand de acest tip. Facem progrese încurajatoare în legătură ștrandul IPIC, și vom reveni cu informații la momentul oportun”,  a declarat Korodi Attila.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Primăriei municipiului Miercurea CiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.