Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila: „Mai puține posturi, dar mai mulți tineri în minister”

0

Articol disponibil în: Română

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a anunțat reformă instituțională în ministerul pe care îl conduce. Vor fi tăiate zeci de posturi vacante, și cele rămase vor fi transformate în posturi debutante pentru a încuraja angajarea tinerilor în instituție.

Luni a fost publicat, în dezbatere publică, proiectul de act normativ prin care vor fi tăiate 65 de posturi în prezent vacante din minister, iar jumătate din cele 86 rămase vor fi transformate în posturi de debutant, pentru a facilita accesul tinerilor profesioniști în minister.

Pe lângă încurajarea tinerilor la angajare în minister și economia banilor publici, scopul măsurii este de a avea un minister mai mic dar mai eficient.”, a anunțat Cseke Attila.

Totodată, vor fi tăiate și două posturi politice de conducere. Două posturi de subsecretari de stat, cu personalul din cabinetele lor vor fi scoase din organigrama ministerului.

Ministrul a subliniat că în viitor va lua măsuri de reorganizare și eliminare a unor structuri de conducere, și se va înființa un nou departament cu scopul de a derula proiectele de investiții finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy