Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Ministrul Muncii colaborează cu autoritățile statului în cazul de la Ditrău

Foto: Violeta Alexandru/Facebook

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a dezaprobă atitudinea comunității din Ditrău la adresa celor doi muncitori din Sri Lanka. Aceasta a declarat într-o postare făcută pe facebook că a solicitat un control de la ITM și că și cei de la CNCD se vor ocupa de caz. De asemenea, Violeta Alexandru se arată îngrijorată pentru că e suficientă o singură “scânteie” și lucrurile pot degenera în localitatea Ditrău.

 

2 oameni (din Sri Lanka) au venit să muncească în România. Să muncească! Să facă pâine. La cererea unui patron care, pentru a își menține afacerea, a apelat la această soluție.

Localnicii i-au primit cu un val de respingere, un aspect care intră în competența CNCD. Am discutat de zilele trecute cu Președintele Asztalos și știu că s-a autosesizat. Se vor ocupa pentru că CNCD are această competență.

Imaginați-vă că, mergând să muncească într-o brutărie din Spania, Italia sau Germania românilor care lucrează acolo localinicii le spun: refuzăm să mâncăm păine făcută de români. Cum ne-am fi simțit?

Urmează să primesc informații ca urmare a colaborării cu CNCD dar și în urma controlului pe care l-am solicitat ITM. ITM-ul va verifica legalitatea contractelor, respectarea procedurilor. Am auzit că au fost invocate și o serie de aspecte privind condițiile de muncă ale angajaților. Dacă sunt abateri angajații, în primul rând, trebuie să le reclame și ITM să le investigheze.

O singură “scânteie” și lucrurile pot degenera în localitatea Ditrău din Jud. Harghita. Dialogul și intervenția fermă a autorităților cu atribuții de verificare reprezintă soluția în acest moment. Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat!

Le cer eu scuze acestor 2 oameni care au ajuns să fie ținta unei asemenea uri. Oameni buni, 2 oameni au venit în România … să câștige o pâine, cum se spune!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *