Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ministrul Tánczos Barna: „Vom salva Lacul Roșu, decolmatăm bazinele de retenție de sedimente.”

 Tánczos Barna, ministrul Mediului,  a vizitat recent Lacul Roșu, un obiectiv care se află în administrarea municipiului Gheorgheni și care se confruntă cu mai multe probleme. 

 

Sursa foto: Facebook/ Tánczos Barna

Ministrul Mediului a transmis că Lacul Roșu este pe lista sa de priorități și că lucrările de decolmatare vor începe chiar în acest an.

Vom salva Lacul Roșu, decolmatăm bazinele de retenție de sedimente. Am căutat soluție la această problemă împreună cu colegii de la Administrația Națională Apele Române și vom începe aceste lucrări anul acesta. Totodată, am decis că din fondurile asigurate de PNRR vom actualiza un studiu de impact de acum 10 ani”, a precizat Tánczos Barna.

În cadrul vizitei ministrului au fost analizate și problemele urbanistice ale localității Lacul Roșu, dar și  provocările cauzate de construcții și turism.

Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş este unul dintre cele mai valoroase parcuri naționale din țară. Pe teritoriul parcului național se află localitatea Lacul Roșu care se confruntă cu probleme în ceea ce privește rețeaua de apă potabilă și canalizarea. Rezolvarea acestei probleme nu numai aici, ci în toate parcurile naționale din țară, constituie o prioritate pentru noi. Vom acorda mare atenție asupra acestui segment atunci când vom finanța din PNRR extinderea sau înființarea rețelelor de apă potabilă și canalizare – desigur, cu respectarea tuturor reglementărilor din această zonă protejată”, a mai declarat ministrul Tánczos Barna.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *