Ministrul ungar de externe: respectarea faptelor istorice nu poate fi considerată revizionism

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Respectarea faptelor istorice nu poate fi considerată revizionism, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, marţi, în cadrul şedinţei Comisiei de Coeziune Naţională din cadrul Parlamentului de la Budapesta, traansmite MTI.

În cadrul audierii anuale în faţa comisiei, politicianul ungar a subliniat că, din unghiuri diferite, acelaşi eveniment istoric
poate fi privit în moduri diferite. Dar Ungaria aşteaptă de la toate ţările sale vecine respectarea faptului că de unele evenimente istorice îşi aminteşte ca fiind “cele mai triste pagini din istoria Ungariei”.

Şeful diplomaţiei ungare a mai spus că, în ansamblu, situaţia comunităţilor etnice maghiare din Bazinul Carpatic este mai bună decât în urmă cu cinci ani, dar mai sunt multe probleme de rezolvat.

Unul dintre cele mai importante domenii ale politicii externe este politica naţională. Deoarece Ungaria este o ţară în care
graniţele statului şi cele ale naţiunii nu coincid, politica externă trebuie să se concentreze pe politica naţională, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte România, Szijjártó a spus că în această ţară lipseşte stabilitatea politică, deşi interesul Ungariei ar fi să se formeze o conducere politică stabilă, cu care să se poată ajunge la un acord.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy