Misiune pirotehnică în Miercurea Ciuc – Jigodin, zona împădurită

0

Articol disponibil în: Magyar Română

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐣𝐮𝐥 𝐩𝐢𝐫𝐨𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜 al ISU Harghita a intervenit, în această după-amiază, pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, descoperit de un detectorist autorizat, în Miercurea Ciuc – Jigodin, zona împădurită.
Specialiştii pirotehnicieni au identificat elementul, fiind vorba despre o grenadă antitanc PG 2, pe care au ridicat-o, transportat şi depozitat, în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.

****
❗Atragem atenţia cetăţenilor, că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii.
❗Reamintim acestora că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.
❗Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.
❗O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy