Misiuni ISU: incendii și asistență medicală de urgență

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: ISU Harghita

 

14 situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari harghiteni, în ultimele 24 ore, la nivel județean. Echipajele de salvatori harghiteni au fost solicitate să intervină la 2 misiuni de stingere a incendiilor și 12 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență (cazuri SMURD), în cazul unui accident rutier, în urma căruia o femeie, de 53 de ani, a fost accidentată de un autoturism, în municipiul Miercurea Ciuc, pe o trecere pentru pietoni de pe strada Pieţii, alte șase diverse afecțiuni medicale și cinci traumatisme.

Echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și Punctului de Lucru Bălan au acționat, în cursul zilei de ieri, pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în zona Csalóka, Odorheiu Secuiesc, respectiv un incendiu cauzat de coșul de fum necurățat de funingine, al unui bloc de locuit din orașul Bălan.

Pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece, temperaturile sunt în scădere, mai ales pe timpul nopții! Majoritatea dintre noi a început deja să folosească sobele sau centralele termice pentru încălzire! În acest sens, vă reamintim:

Reguli de prevenire a incendiilor:

Este interzisă lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcţiune;

Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!

Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii; suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.

Câți dintre voi ați verificat coșurile de fum și mijloacele de încălzire? Respectarea unor măsuri simple poate salva vieți!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy