Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile desfășurate de salvatorii harghiteni în ultimele patru zile

În ultimele patru zile, la nivelul județului Harghita, s-au înregistrat 43 de situații de urgență. Echipajele SMURD au acordat prim ajutor pentru 35 de persoane.

Totodată, pompierii militari harghiteni au intervenit pentru stingerea a 7 incendii, precum și la o altă intervenție de deblocare/salvare animale. Astfel, ieri, 15 februarie a.c., a fost solicitată intervenția unui echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița pentru salvarea unui câine blocat între 2 plăci de beton, în subsolul unei centrale termice dezafectată, din municipiul Toplița. Colegii noștri au reușit să-l salveze, îndepărtând plăcile de beton, iar după ce s-au asigurat că se află în afara oricărui pericol, l-au predat unui locatar din zonă.   

Tot în cursul zilei de ieri, echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a fost solicitat să intervină, în jurul prânzului, pentru extragerea unei victime încarcerate dintr-un autoturism implicat într-un accident rutier, produs pe strada Brașovului, în municipiul Miercurea Ciuc. Din nefericire, din cauza impactului puternic cu o autoutilitară, conducătorul autoturismului, în vârstă de 77 de ani, și-a pierdut viața pe loc. O altă persoană rănită, în vârstă de 31 de ani, care acuza dureri toracice în zona sternului, după acordarea asistenței medicale de urgență, a fost transportată, de către echipajul SMURD, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru investigații suplimentare.

Coșurile de fum necurățate de funingine au cauzat producerea a nu mai puțin de 4 incendii, la 4 locuințe din municipiile Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiile au fost stinse în scurt timp, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșurilor de fum. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. S-au salvat și protejat, în urma intervenţiei pompierilor, bunuri materiale în valoare de peste 400.000 lei.

Sâmbătă seara, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuințe din satul Hoghia, comuna Feliceni. Ajunși la locul solicitării, au constatat că ardea peretele din imediata apropiere a sobei metalice, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, cu posibilități de propagare la întregul imobil. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, în aproximativ o oră, flăcările au fost localizate și stinse, fără a fi înregistrate victime. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de sistemul de încălzire (sobă metalică fără acumulare de căldură) amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de 42.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 4.800 lei.

Duminică, 14 februarie a.c., la ora 13:35, două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au fost solicitate să acționeze pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în Sub Cetate, comuna Zetea. Ajunși la locul evenimentului, salvatorii au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la două construcții: o anexă (garaj) și o casă de vacanță. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului, în cooperare cu SVSU Zetea, acesta fiind stins la ora 16:10. În urma incendiului au ars: garajul, pe o suprafață de circa 24 mp, casa de vacanță (acoperiș, mansard, parter), pe o suprafață de 38 mp, mobilierul din interiorul casei, scule electrice. Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de 65.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 45.000 lei.

În această dimineață, 16 februarie a.c., la ora 08:42, a fost anunțat un incendiu la centrala termică a unei sere de flori, din municipiul Miercurea Ciuc, strada Progresului. Imediat, la fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Ajunse la locul evenimentului, echiopajele de intervenție au constatat că ardea acoperișul centralei termice, care încălzea sera de flori, fără posibilitate de propagare. În urma incendiului au ars circa 10 mp din acoperișul centralei termice. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

 S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 5.000 lei.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *