Misiunile pompierilor harghiteni de joi, 25 noiembrie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri, mare parte din efortul pompierilor harghiteni a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Astfel, 14 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, dintre care 1 victimă rănită în urma unui accident rutier produs pe DJ 137, comuna Feliceni.

În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat la o misiune de asistență/transport persoană supraponderală, în sprijinul unui echipaj SAJ, în municipiul Toplița și o misiune de asanare muniție rămasă neexplodată, în municipiul Odorheiu Secuiesc.

Astfel, specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al județului Harghita au executat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, în urma descoperirii unui element de muniție, de către o echipă de muncitori care efectuau săpături în curtea unei firme, în municipiul Odorheiu Secuiesc. Pirotehniștii au identificat elementul ca fiind o bombă explozivă cal.73 mm (AG-9), provenind, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial, acesta fiind ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy