Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 27 iulie, echipajele SMURD au acționat pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat pentru 5 persoane aflate în dificultate. În afara acestor situații, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată.
În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.
Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!

Totodată, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în Băile Tușnad și Gheorgheni.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICEFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *