Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 14 septembrie, 21 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.

În afara acestor situații, pompierii au intervenit și la o misiune de deblocare/salvare persoană. Astfel, ieri, în jurul orei 10:20, prin numărul unic de urgență 112, a fost solicitată intervenţia în cazul unei persoane vârstnice blocată într-o locuință, din municipiul Toplița. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, cu o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD. După deblocarea uşii de intrare în casă, echipajele de intervenţie au găsit, căzută în baie, o bătrânică de 87 de ani, care acuza dureri în urma unei căderi accidentale; după acordarea primului ajutor la fața locului de către paramedicii SMURD, pacienta a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Toplița, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice (urși), în sat Mihăileni, comuna Șimonești (2), Corbu (1) și Miercurea Ciuc (1).

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICEFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *