Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile pompierilor harghiteni din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 10 ianuarie a.c., pompierii militari harghiteni au intervenit în cazul a 20 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. Astfel, 18 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu, izbucnit din cauza coșului de fum necurățat de funingine, la o locuință din municipiul Toplița, precum și în cazul altor 2 intervenții în municipiul Miercurea Ciuc: o misiune de deblocare ușă apartament și o misiune de asistență/transport persoană supraponderală.

 Întrucât începând din această seară, ora 20:00 și până joi, 13 ianuarie, ora 18:00, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, iar vântul va avea intensificări, în special în zonele montane, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h, recomandăm cetățenilor să evite drumurile pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.