Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Misiunile pompierilor harghiteni din ultimele 48 de ore

Ultimele 48 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD, fiind derulate 35 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar 37 de persoane au primit prim ajutor calificat din partea paramedicilor SMURD.

În afara acestor situații, ieri, 19 ianuarie a.c, pompierii miliatri harghiteni au intervenit pentru stingerea a incendii, dintre care 2 produse la locuințe și 1 la un stâlp electric stradal, în municipiul Miercurea Ciuc.

Seara trecută, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, în cooperare cu SVSU Siculeni, au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la centrala termică a unei case, din localitatea Siculeni. La sosirea pompierilor, ardea încăperea centralei termice, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, cu posibilitate de propagare la locuință. Incendiul a fost lichidat, în mai puțin de o oră, în limitele găsite. În urma acestuia, au ars componentele centralei termice; s-au degradat: pereții centralei termice, un geam și o ușă termopan. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzit (centrală cu combustibil solid). S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 10.000 lei.

Tot aseară, echipajele de stingere din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case, în satul Tărcești, comuna Șimonești.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de circa 3 mp, acesta fiind stins în scurt timp, în limitele găsite. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de burlanul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 80.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 1.200 lei.

Pe fondul temperaturilor tot mai scăzute, se constată o creștere a numărului incendiilor produse la gospodării. De cele mai multe ori, în această perioadă a anului, incendiile sunt cauzate de lipsa verificării coșurilor de fum și de nesupravegherea și exploatarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire, cum ar fi sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele asemenea.

Pentru a evita astfel de situații care pot genera victime și se pot solda cu pagube materiale, apelați la persoane autorizate pentru verificarea, repararea și curățarea coşurilor de fum, cel puţin o dată pe an. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea focului din sobă înainte de culcare, pentru înlăturarea pericolului intoxicării cu monoxid de carbon. De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.             

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.