Ne întrebăm cu toții ce anume îi animă pe unii lideri UDMR-iști maghiari în lupta de la Valea Uzului?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Iată detaliul care ne poate lămuri, într-o anumită privință: ieri, în 6 iunie, ziua scandalului de la Valea Uzului, a avut loc un nou termen la Tribunalul Harghita în dosarul penal în care Borboly Csaba este judecat pentru fapte de corupție. Judecătorii au dat o decizie care l-a tulburat, de bună seamă, pe Borboly Csaba: a respins toate cererile avocaților de a exclude interceptările ca probe din dosar. Asta înseamnă, pentru cunoscători, că Borboly Csaba are o mare problemă în perioada următoare. Nu pentru ca acele interceptări ar fi totul în dosar. Acolo DNA are probe solide.

Foto: Krónika

”Ora estimată: 10:00
Complet: C1Pe
Tip soluție: Încheiere

Soluția pe scurt: Respinge cererea privind excluderea interceptărilor convorbirilor telefonice obţinute prin ordonanţa procurorului din data de 01 aprilie 2012 şi a proceselor verbale de redare a acestora, ca nefondată. Respinge cererea privind excluderea interceptărilor convorbirilor telefonice obţinute prin mandatele de siguranţă naţională nr. 007286/2010, nr. 003680 din 22.06.2011, 005780 din 23.09.2011 şi nr. 006762 din 28.10.2011 şi a proceselor – verbale de redare a acestora, ca nefondată. Respinge cererea privind anularea încheierii nr. 39 din 06.04.2012 a Tribunalului Mureş prin care a fost confirmată ordonanţa procurorului de interceptare şi înregistrare a convorbirilor telefonice efectuate în temeiul art. 91 ind. 1 Cod. proc. pen. anterior, ca inadmisibilă. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.06.2019.”

Iată de ce este încrâncenat președintele Consiliului Județean Harghita. Pentru că dacă va ajunge cumva sa fie condamnat pentru corupție, va putea acum să invoce, după modelul binecunoscut deja practicat de UDMR în cazul politicienilor săi corupți, ca este o victima etnică și că este condamnat pentru că s-a luat la trântă cu statul român. Cursul dosarului și deciziile sunt ale instanței, dar nu ne putem răspunde la o întrebare: dacă au fost deja condamnați trei inculpați, cei mai mici în ordinea responsabilităților, care ar putea fi, oare, soarta celorlalți?

Ca o observație, același model îl prinde foarte bine și pe un alt lider, președintele PCM, Mezei Janos, prezent și el ieri în primele rânduri la Valea Uzului, judecat de asemenea pentru fapte de corupție.

D.E.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy