Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

NOAPTEA MINȚII: guvernanții vor lege pentru PROBABILITATEA APARIȚIEI unei epidemii

 

 

Mii de români au participat duminică seară la mitingul împotriva Legii care prevede carantina și izolarea obligatorie. Oamenii care s-au adunat în Piața Victoriei din București au demonstrat cu fermitate că libertatea drepturilor cetățenești sunt mai importante decât orice teamă fabricată despre un virus care s-a dovedit a fi mai puțin periculos decât o gripă sezonieră.

„Libertate, Libertate!”, „Jos Dictatura Medicală!”, „Jos Arafat!”, „Jos legea opresiunii!”, „Toate partidele, aceeași mizerie!”, „Să vină presa să îi scoatem lesa!”, „Ne vreți la spital, vă vrem la tribunal!”, „Viață în libertate, nu riscuri inventate!”, „Nu vă credem!”, „Cred în Dumnezeu, nu în Covrig-19”, „Există Dumnezeu!”, „Arafat, știm și noi: Nu există valul doi!”, „Senator, nu uita: Va veni și vremea ta!”.

Lozincile strigate din toți rărunchii și mesajele de impact scrise pe pancarte contra aberantei legi au fost întărite prin vocea avocaților Diana Iovanovici Șoșoacă, Gheorghe Piperea și  Cristina Zvancea. Juriștii spun că această propunere legislativă este abuzivă, neconstituțională și o consideră lege NAZISTĂ. În piață au fost prezenți alături de protestatari și persoane publice precum Pompiliu Diplan, Mugur Mihăescu, membrii Frăției Ortodoxe ”Sfântul Gheorghe”, reprezentanți ai Asociației ”Calea Neamului” și starețul mănăstirii Petru Vodă, Pr. Hariton Negrea.

Spunea cineva pe înțelesul tuturor că Legea Carantinării și Izolării le va da politicienilor cadrul legal similar cu cel dat de starea de urgență și de starea de alertă, aplicabile în caz de epidemie, doar că se va aplica mereu, chiar și dacă nu avem epidemie. Această lege se va aplica dacă există PROBABILITATEA de apariție a unei epidemii. Adică oricând, și pentru orice boală. Iar ca să te desemneze suspect și să te carantineze nu e nevoie să fi avut contact cu cineva bolnav, ci să fii doar POSIBIL expus unui risc epidemiologic. Așadar, nu mai au nevoie de cazuri reale, legea asta este pentru PROBABILITATEA DE APARIȚIE A UNEI EPIDEMII.

După cum explica o tânără din Bacău,  CCR (Curtea Constituțională Română) a atras atenția că Guvernul nu are dreptul (conform cu Constituția României) să limiteze exercitarea unor drepturi și libertăți ale omului (ca de exemplu să dea hotărâri ca să țină oamenii cu forța în spitale). Doar Parlamentul poate limita exercitarea unor drepturi și libertăți, și doar în situații excepționale (Articolul 53 din Constituție care precizează că trebuie să existe o motivație excepțională, ca să se justifice limitarea drepturilor și libertăților).  Pentru asta au fost nevoiți să elibereze arestații din spitale. Atunci s-au gândit ei (Guvernul) să facă un proiect de lege pe care să-l trimită la Parlament la votat, ca să țină lumea cu forța în spital LEGAL. Adică, taman prin această Lege a Carantinării și Izolării. Și mai grav este că măsurile propuse nu se referă la epidemie/pandemie, ci la viața de zi cu zi și nu doar la Covid-19, ci la orice boală contagioasă cu o anumită mortalitate!

În lege nu e vorba deci despre epidemie, ci de PROBABILITATEA epidemiei și de PROBABILITATEA de a infecta pe altul.
Ca să te carantineze e nevoie să fii suspect. Suspect poți fi (zice proiectul de lege) și doar dacă există PROBABILITATEA să fi fost în contact cu un infectat.

Uite așa, pe cale legală, statul îți poate lua și bunurile: casa, mașina sau telefonul de exemplu, și nu mai ai cum cere ajutor. Tot statul îți poate distruge bunurile, fără nicio problemă. Mai dureros este că și copiii pot ajunge în orfelinate, pe perioada cât te afli internat forțat în spital. 

 

Viorela Gherasim

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *