Noi condiţii de intrare în Austria

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile austriece au revizuit condițiile de intrare în Republica Austria, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 20 decembrie 2021, intrarea pe teritoriul Republicii Austria va fi permisă cu prezentarea următoarelor documente:

  • Pentru persoanele vaccinate cu schema completă: un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și dovada efectuării dozei booster; 
  • Pentru persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster: un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor;
  • Pentru persoanele vindecate: un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării și pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare și rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor.

Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre condițiile menționate mai sus trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) și vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile.  Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane:

  • minorii cu vârsta de până la 12 ani;
  • persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate și care prezintă documente justificative în acest sens;
  • femei însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizațiilor internaționale, precum și membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeași gospodărie).

MAE informează că noile măsuri nu modifică condițiile de tranzit și că, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, autoritățile austriece pot adopta măsuri suplimentare.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 24 65 și 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043 699 117 26027.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy