Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Noi credeam că politicienii care vin din Ungaria în pelerinaj la Harghita o fac din credință

Deși în Harghita există multe priorități, nevoi și bani foarte puțini, consiliul județean se preocupă să organizeze pelerinaje care sunt suspecte a fi mai degrabă politice decât religioase.

Știm cu toții că urmează alegeri în Ungaria, iar Orban este foarte interesat de voturile din Harghita, cum de altfel a fost interesat și la alegerile trecute, când au fost suspiciuni că unii maghiari din România au primit chiar și bani pentru votul lor, dar asta e altă discuție.

Am discutat cu președintele CJ Harghita, domnul Borboly Csaba, care ne-a explicat că scopul acestui pelerinaj este dezvoltarea prin reciprocitate a turismului harghitean. Respectăm opinia domnului Borboly Csaba, dar ne e greu să credem că vecinii unguri vor veni la Șumuleu doar pentru că membri ai CJH au fost la congresul euharistic din Budapesta.

Nu e prima oară când se cheltuie astfel banii și vă recomandăm să citiți  atlatszo.ro, de unde e luat tabelul alăturat. Despre ce sume se alocă acum deplasărilor în Ungaria din partea CJ Harghita nu vă mai dăm sursele, căci se pare că este o problemă de securitate la site-ul consiliului județean și nu vrem să vă expunem la riscuri. Doar vă spunem că se alocă sute de zeci de mii, mai precis 23.400  lei plus 170.000 lei, despre care nu ne este clar dacă cuprind sau nu și prima sumă.

Că în Harghita nevoia de bani pentru bolnavii din spitale sau pentru copiii din școli este mai mare decât nevoia de bani pentru pelerinaje,  nu e nevoie să vă spunem, deoarece știți cu toții. Ce ni se pare nouă foarte grav este această reciprocitate de care a vorbit domnul Borboly Csaba.

Înțelegem, din ce ni s-a spus și am văzut și în motivarea alocării de bani,  că cei din Harghita merg în Ungaria și cei din Ungaria vor veni la evenimentele religioase din Harghita. Acest lucru este unul dintre cele mai urâte posibile. Noi credeam că politicienii care vin din Ungaria în pelerinaj la Harghita o fac din credință, nu la schimb cu vizita politicienilor din Harghita în Ungaria. Oare dacă nu ar mai merge politicienii din Harghita în Ungaria, politicienii din Ungaria nu vor mai fi la fel de credincioși anul viitor și nu vor mai veni la Șumuleu Ciuc?

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.