Noile restricții impuse de Guvern. Starea de ALERTĂ se prelungește

0

Articol disponibil în: Română

Hotărârea de Guvern care introduce noi măsuri de limitare a pandemiei de coronavirus, prin modificarea HG privind prelungirea stării de alertă, a fost publicată în Monitorul Oficial.

După apariţia documentului, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă se pot întruni pentru a decide în funcţie de noile prevederi legale restricţiile pentru localităţile cu rata de infectare mai mare de 6 la mie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă,  2 octombrie, că 154 de oraşe şi municipii au incidenţa mai mare sau egală cu 3 la mie, iar 33 dintre acestea au depăşit pragul de 6 la mie

Ce a declarat Raed Arafat după ședința de Guvern:

Hotărârea aprobată astăzi va permite desfășurarea unor activități doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 și la care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă intre cea de-a 15-a și cea de-a 180-a zile ulterioare confirmării infectării cu virusul, deci aceste 2 categorii vor avea anumite măsuri care vor permite desfășurarea activităților peste 6 la mie. Întrebarea de ce nu permitem și testaţilor? am mai explicat-o. Există un management al riscului aici, considerăm activitățile care au fost reglementate ca activități cu risc și pentru a reduce numărul celor care pot ajunge la spitalizare, la terapie intensivă, testații, chiar dacă sunt testați, ei pot să se infecteze, ei pot să aibă probleme și pot să ajungă la terapie intensivă, motiv pentru care în zonele în care este riscul mai mare a rămas prelungirea unor activități peste 6 la mie doar pentru persoanele vaccinate și pentru persoanele care sunt trecute prin boală. Organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri, o să fie permisă cu participarea acestor 2 categorii de persoane până la 50% din capacitatea maximă, dar nu mai mult de 200 de persoane dacă incidența este peste 6 la mie.
În localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori, sunt permise nunţile și botezurile doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane.
În restaurante, baruri, cinematografe și instituţii de spectacole se permite accesul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măștii de protecție, între orele 5:00 – 24:00.”, a transmis Raed Arafat.

Mai multe detalii, în conferința de presă de mai jos:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy