Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Nu ratați: Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni

Gazdele festivalului caritabil pop-rock-jazz Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni vor fi cântăreața trupei de rock alternativ Magashegyi Underground din Ungaria, artista Bocskor Bíborka, a cărei origini se regăsesc în Harghita, și Andra Ioana Iamandi, elevă de clasa a XI-a la Colegiului Național Octavian Goga din Miercurea-Ciuc. Evenimentul organizat de Asociația ForFan și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Harghita va avea loc în 25-26 mai în curtea Cetății Mikó din Miercurea-Ciuc, unde va vor păși pe scenă formațiile Bagossy Brothers Compay, Robin and the Backstabbers, Role, Ineffable, Tündérground, precum și One More Minute.

Cântăreața Bocskor Bíborka s-a născut în anul 1982 la Sânmartin, a învățat la Liceul de Artă „Nagy István” din Miercurea-Ciuc, apoi și-a continuat studiile la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș. Potrivit unui articol apărut în aprilie 2016 în cotidianul „Magyar Nemzet”, după mutarea sa la Budapesta, Bocskor Bíborka a participat la „Megasztár III”, iar după concursul de talente a devenit solista trupei Magashegyi Underground, și trăiește și în prezent la Budapesta.

Artista participă la numeroase acțiuni caritabile, iar în acest sens în septembrie 2018 a declarat portalului Maszol.ro că „ceea ce observ în Transilvania, și ceea ce mă bucură enorm, este că există aici o generație tânără cu un potențial extraordinar, cu care aș colabora cu plăcere, pentru a putea oferi cât mai mult oamenilor de acasă. Nu m-am distanțat de lucrurile de aici, nici în privința culturii și nici sufletește”. Astfel, când organizatorii au căutat-o cu rugămintea de a fi gazda festivalului caritabil pop-rock-jazz „Muzicienii harghiteni pentru copii harghiteni”, cântăreața a acceptat fără să stea pe gânduri, pentru a oferi sprijin copiilor talentați din sistemul de protecție a copilului.

A acceptat rolul gazdei cu bucurie și eleva Colegiului Național „Octavian Goga”, Andra-Ioana Iamandi. Eleva ne-a declarat: „Mi-a făcut nespusă plăcere să accept să prezint festivalul caritabil Muzicieni harghiteni pentru copii harghiteni, deoarece sunt o persoană activă, optimistă, mă implic activ în viața civică, mai ales când vine vorba de cei mai defavorizați. Aștept cu nerăbdare festivalul, pentru a mă bucura alături de harghitenii mei de muzica bună și de faptul că putem să facem o faptă bună”.

Formațiile ale căror origini se regăsesc în Harghita, și care sunt recunoscute nu doar pe plan național ci și internațional, vor urma pe scenă în ordine cronologică astfel: Ineffable, Tündérground, Robin and the Backstabbers, One More Minute, Role și Bagossy Brothers Company. Trupele au reacționat din prima clipă pozitiv la invitația de a cânta la un festival caritabil, organizat pentru copiii din sistemul de protecție a copilului harghitean. După cum am aflat, Robin and the Backstabbers și-a stabilt programul în așa fel, încât să poată cânta sâmbătă seara publicului ciucan, Bagossy Brothers Company a renunțat la un concert în țară, iar Role a anulat un concert programat în Viena pentru a putea fi prezenți la sfârșit de săptămână la Miercurea-Ciuc.

Concertele vor fi precedate în ambele zile de activități cultural-artistice și meșteșugărești organizate de Școala Populară de Arte și Meserii „Vámszer Géza”, care se vor desfășura în spațiul din fața cetății Mikó. Copiii și adulții din comunitate vor fi așteptați cu un program variat, cum ar fi realizarea unor jucării din lemn, cioplit în lemn, vopsirea obiectelor mici din ceramică, pâslire, pictură pe față, dans pentru copii, povești, jocuri interactive muzicale, vopsitul pietrelor, realizare de instrumente muzicale, zumba, decoupage pentru borcane și realizare de marionete. Activitățile vor fi susținute de coordonatorii de activitate, meșterii populari și artizani, precum și profesorii de specialitate invitați.

Biletele pentru eveniment pot fi cumpărate de pe www.bilete.ro, în casieria cinematografului „Csiki Mozi” și la fața locului, înainte de concerte. Prețul biletelor este, pentru o zi 30 de lei, iar pentru două zile 50 de lei.

Organizarea festivalului caritabil pop-rock-jazz Muzicienii harghiteni pentru copii harghiteni a fost sprijinit de mai multe instituții, societăți și organe media. Partenerii proiectului sunt: Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, Școala Populară de Artă și Meserii „Vámszer Géza”, Cafeneaua Ólommadár, Grafica & Foto Szentes Zágon, Sunet și lumini Zolya Zsolt și Sharp Production.

Sponsorul principal al evenimentului este Banca OTP România. Sponsorii festivalului sunt: Ciuc Premium Lager, Hunguest Hotel Fenyő, Brutăria Prima Pék, TC România Crown Cool, Melinda Impex Instal, Apa Minerală Tușnad, Cat Line, Gösser Pub & Pizza, Restaurant San Gennaro, Bandido’s restaurant & Piza și Restaurant Royal.

Partenerii media: Erdély.ma, Fun FM, Gyergyói Kisújság, Informația Harghitei, Székely TV, Székelyhon, Szépvíz FM, Transindex, Radio România Tg. Mureș, Ziar Harghita, Hargita Népe, Origo și LiveEvent.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *