Numărul posesorilor de abonamente Csíki Trans a crescut semnificativ

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Începând cu data de 1 martie, majoritatea elevilor care locuiesc în Miercurea Ciuc au primit un abonament care le permite să folosească gratuit serviciile locale ale Csíki Trans Srl. În urma feedback-ului primit de la șoferii de autobuz, se poate spune că efectul introducerii abonamentelor s-a simțit în câteva zile, numărul călătorilor crescând semnificativ pe unele rute.

Nu este un secret faptul că prin această acțiune avem un scop precis: pregătim terenul pentru introducerea unei noi flote de 23 de autobuze. Suntem convinși că pe termen lung vom reuși să facem transportul în comun din Miercurea Ciuc mai atractiv.”,  a precizat primarul Korodi Attila în cadrul unei conferințe de presă susținute marți dimineață.

La începutul acestei luni, potrivit primarului,  4.135 de elevi au primit abonamente personalizate. În lunile următoare, numărul acestora va crește cu alte câteva sute.

„Primim deja feedback-uri foarte pozitive, în special din partea șoferilor, care ne raportează că autobuzele sunt pline de viață.”,  a explicat edilul, menționând că acest lucru se datorează în mare parte faptului că instituțiile de învățământ au abordat într-un mod proactiv sarcina împărțirii abonamentelor.

„În perioada premergătoare acestei campanii,  în general 300-400 de elevi au deținut un abonament pentru transportul public din oraș. Una dintre cauzele numărului mic este procesul lung privind eliberarea acestor documente.”,  a declarat Demény Attila, directorul executiv al Csíki Trans Srl.
Explicând detaliile tehnice, acesta a spus că abonamentele eliberate sunt valabile pentru un an calendaristic, dar lista beneficiarilor este actualizată lunar. Dacă, de exemplu, un elev se mută din oraș sau își schimbă școala, cardul este retras sau se emite unul nou, după caz.

Planurile de viitor includ introducerea unui cod QR pe abonament, iar apoi introducerea unui sistem bazat pe NFC, când autobuzele cu gaz comprimat vor intra în serviciu, ceea ce va facilita mult validarea și urmărirea abonamentelor.

sursa informațiilor și a fotografiilor: Biroul de presă al Primariei municipiului Miercurea Ciuc

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy