Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O instanță a anulat trecerea Cimitirului militar din Valea Uzului în domeniul public al oraşului Dărmăneşti

Curtea de Apel Bacău a anulat definitiv Hotărârea din martie 2019 emisă de Consiliul Local Dărmăneşti, prin care acest for inclusese Cimitirul militar din Valea Uzului în domeniul său public.

Pe rolul instanțelor de judecată mai există trei procese între consiliile județene din Bacău și Harghita pe tema aceluiași cimitir. Dacă și aceste procese vor avea o apărare la fel de slabă, e posibil să se ajungă la scoaterea crucilor eroilor români din acest cimitir, ceea ce ar duce la un val masiv de nemulțumiri în România, ar putea crea chiar și revolte și ar dezgropa securea războiului dintre maghiari și români. O astfel de decizie ar arunca la gunoi toate eforturile de conviețuire civilizată în România, între maghiari și români.

Mai multe detalii despre subiect găsiți în articolul Trecerea Cimitirului militar din Valea Uzului în domeniul public al oraşului Dărmăneşti, anulată definitiv de instanță

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.