Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

O nouă acțiune pe linie silvică. Au fost aplicate amenzi în valoare de 49.000 de lei

În ultimele zile ale săptămânii trecute, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Județean Harghita a fost organizată o nouă acţiune cu efective mărite, în cadrul PLANULUI COMUN DE ACŢIUNE pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier „SCUTUL PĂDURII”.

La activităţile specifice, realizate în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Brașov și Ocolului Silvic de Regim Ciuc, au participat efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, sub coordonarea Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și cu sprijinul specialiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

„În urma controalelor efectuate la trei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul silvic, au fost descoperite diferenţe între stocurile scriptice şi faptice, au fost descoperite diferite cantităţi de material lemnos în plus, precum şi lipsuri de cherestea şi cherestea fără documente de provenienţă. Drept urmare, s-a dispus confiscarea unui volum total de 200,37 mc material lemnos, în valoare de 46.033 de lei. De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale la regimul silvic, în cuantum total de 49.000 de lei.”, a informat IPJ Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.