O parte dintre traseele turistice din Harghita intră în grija primăriilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Salvamontiştii harghiteni dau ”spre adopţie” primăriilor şi asociaţiilor de turism traseele turistice reabilitate sau nou realizate, pentru ca acestea să aibă grijă de ele, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs.

Reprezentantul Salvaspeo a spus că lungimea traseelor reabilitate sau nou înfiinţate a depăşit 2.000 de kilometri şi este foarte greu pentru salvatorii montani să se îngrijească de fiecare. Drept urmare, salvatorii montani au recurs, în premieră, la o soluţie inedită – au realizat două trasee în zona Cristuru Secuiesc, după care le-au dat „spre adopţie” reprezentanţilor primăriei şi unei asociaţii de turism din zonă.

Potrivit sursei citate, se doreşte ca această soluţie să fie aplicată şi în alte zone ale judeţului, în condiţiile în care salvamontiştii nu pot ajunge peste tot şi este greu să poţi avea grijă de toate traseele reabilitate în ultimii ani.

El a menţionat că, în acest an, salvatorii montani din Harghita au realizat sau reabilitat aproximativ 250 de kilometri de trasee montane.

În premieră s-au realizat şi două trasee de noapte, către Piatra Singuratică, acestea fiind marcate cu vopsea reflectorizantă. Fekete Örs a precizat că zona este foarte frecventată de turişti şi s-a impus acest lucru, existând intenţia să se realizeze şi alte marcaje de noapte în mai multe zone ale judeţului.

Din cei peste 2.000 de kilometri de trasee turistice marcate, 1.500 sunt digitalizaţi, toate informaţiile fiind accesibile pe site Serviciului de Salvamont Salvaspeo Harghita. AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy