Oare din cauza scandalului vilei din România a pierdut președinția Ungariei László Kövér în ultimul moment?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Cei de la Fidesz au fost surprinși, ca și noi, de anunțul făcut recent de Viktor Orbán, că o va nominaliza în cele din urmă pe ministrul familiei, Katalin Novák, ca președinte al Republicii pentru postul devenit vacant al lui János Áder.

László Kövér a fost recent motivul a două scandaluri. La începutul lunii noiembrie, s-a vorbit despre faptul că Kövér și-a mutat șeful de cabinet, László Veress, într-o vilă de lux din Buda, care a fost cumpărată din banii destinați sprijinirii maghiarilor de peste hotare, cu 240 milioane de forinți din banii Fundației Talente Maghiare Fără Frontiere (Magyar Tehetségekért Határtalanul Alpítvány). O lună și jumătate mai târziu s-a dovedit că Kövér folosea o vilă impunătoare cu piscină, în valoare de jumătate de milion de euro , cu ocazia călătoriilor sale oficiale și personale în Transilvania, vilă care pe hârtie este pe numele lui László Veress, șeful de cabinet a lui Kövér, și care era cunoscută de localnici ca și „casa lui Kövér”, deoarece l-au văzut acolo pe președintele parlamentului în mod regulat.

Două întrebări pe care și le pun jurnaliștii maghiari mi se pare elocvente:
– Oare Viktor Orbán și-a lipsit tovarășul de arme de vechile sale ambiții din cauza scandalurilor din ce în ce mai jenante?
– A fost Novák favoritul secret de la început, de la care nu se așteaptă să aibă nici măcar atâta independență ca șef al statului, cât de la Kövér?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy