„Ocupare a realului”, expoziția comună a sculptorilor Makkai István și Veress Gábor-Hunor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ocupare a realului

Expoziția Makkai István și Veress Gábor-Hunor.
Vernisaj: joi, 22 iunie 2023, ora 18:00

„În luna decembrie a anului trecut, la Casa Bernády din Târgu Mureș a fost vernisată o expoziție comună a sculptorilor Makkai István și Veress Gábor-Hunor, intitulată „Ocupare a realului”. Vizitatorii expoziției au putut vedea un material conceptual, imaginativ, uneori surprinzător, grotesc, ludic și care transmite mai multe mesaje. Această selecție a fost extinsă și va fi prezentată la Miercurea Ciuc.
Punctul de plecare al artiștilor este realitatea, realitatea vieții noastre de zi cu zi, lumea obiectelor și a formelor, dar ei o ridică deasupra realității, îmbogățind-o cu valențe suprareale, punând-o într-o situație neobișnuită, neconvențională, amplificând-o, răstălmăcind-o, înzestrând-o cu absurd, punând-o într-un material diferit de cel obișnuit, chiar exagerând-o într-un mod oniric, și îmbogățind-o cu referințe culturale și artistice. La acestea se adaugă tot ceea ce noi, privitorii, putem adăuga la sculptură pentru a o îmbogăți cu propriile experiențe, cunoștințe, amintiri și impresii. Fie că este vorba de un obiect găsit, ușor modificat sau de o sculptură creată cu expertiză profesională și ingeniozitate, putem vedea mult mai mult decât am fi crezut la prima vedere.”, a precizat  Nagy Miklós Kund, scriitor de artă.

Cuvânt de vernisare: Pál Péter, artist vizual laureat al Premiului Munkácsy.

Expoziția poate fi vizitată până la 27 iulie 2023.

Organizatori: Centrul Cultural Județean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy