Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Odorheiu Secuiesc: Patru dosare penale pentru racordări ilicite şi sustrageri de energie electrică şi gaze naturale

La data de 10 februarie 2021, în urma unor exploatării profesioniste a unor date şi indicii cu valoare operativă, obţinute anterior prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate, poliţiştii harghiteni au organizat o acțiune cu forțe mărite pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc, în vederea depistării persoanelor care sustrag energie electrică și gaze naturale.

„În cadrul acestei acțiuni, la care au fost cooptaţi şi specialişti ai unor companii de profil, au fost verificate 26 de locații în urma cărora au fost întocmite 4 dosare penale privind infracțiuni de furt de energie electrică și gaze naturale.

Astfel, la un imobil deţinut de un localnic şi la o societate comercială administrată de acesta au fost descoperite racordări ilegale la reţeaua electrică şi lucrări neautorizate la tabloul electric.

De asemenea, s-a constatat că imobilul unui alt localnic a fost racordat ilegal la sistemul de alimentare cu gaze naturale, iar la un bar au fost constatate urmele unor intervenţii ilicite la tabloul electric.

În urma primelor estimări, specialiştii au stabilit că prejudiciul cauzat prin sustragerea de energie electrică şi de gaze naturale se ridică la aproximativ 150.000 de lei.”, a transmis IPJ Harghita.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile constatate, la finalizare urmând să fie propuse soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *