Oficial: Școlile de stat și grădinițele nu mai sunt obligate să dețină autorizația ISU de incendiu

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Școlile de stat, dar și cele private nu vor mai fi obligate să dețină autorizația de incendiu pentru a obține acreditarea sau autorizarea de funcționare. Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial, portalinvatamant.ro.

De fapt, primăriile și proprietarii imobilelor în cazul școlilor private au obligația să obțină autorizația de securitate la incendiu (ISU), dar fără ca aceasta să fie o condiție pentru acreditare, se arată în legea publicată marți în Monitorul Oficial.
În Monitorul Oficial a fost publicată Legea de aprobare a ordonanței, dar și decretul prin care președintele Klaus Iohannis promulga legea care scoate avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență dintre criteriile pentru acreditarea sau autorizarea școlilor de stat și private.
Propunerea pentru ca autorizația de asigurare la incendiu pentru școli să fie obținută de primării a fost făcută din luna aprilie, atunci când Ministerul Educației a anunțat ca îi degrevează pe directorii de școli de obținerea autorizației de asigurare la incendiu atunci când își depun actele pentru autorizarea școlii.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy