Operatori economici din Miercurea-Ciuc și Odorheiu Secuiesc, în atenția polițiștilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 23 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Serviciului de Ordine Publică  au efectuat o activitate de verificare privind  prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul activităților de schimb valutar, de servire a băuturilor alcoolice și non-alcoolice, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală,  la sediile a 29 de operatori economici din Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 46.000 de lei, dintre care, 11 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G.1096/2022- pentru aprobarea procedurii de autorizare a caselor de schimb valutar care solicită să desfășoare activități de schimb valutar, 4 pentru abateri privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale conform O.U.G.28/1999, 2- Legea nr.8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și 2 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii  nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.”, a transmis IPJ Harghita.

Conform sursei citate au fost confiscați și 303 lei nefiscalizați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy