BREAK FREE – un proiect esențial pentru prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Miercuri în municipiul Gheorgheni, a avut loc prima sesiune a proiectului BREAK FREE, o inițiativă menită să combată consumul de droguri printre adolescenți.

În parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Harghita prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și realizat de Rotary Club Gheorgheni, proiectul și-a propus să amplifice conștientizarea în rândul tinerilor cu privire la consecințele grave ale consumului de substanțe interzise.

La evenimentul desfășurat la Liceul Teoretic Sf. Nicolae, au participat elevi din clasele VIII-XII, care au avut oportunitatea de a interacționa cu specialiști și vorbitori motivaționali. Printre aceștia s-au numărat domnul Kiss Robert-psihiatru, doamna Gall Katalin-psiholog, tânărul HAO – care a împărtășit din propria experiență cu dependența de droguri, și Codoiu Radu, antrenor personal și speaker motivațional.

Scopul principal al evenimentului a fost de a încuraja adolescenții să adopte o atitudine proactivă față de ispitele legate de consumul de droguri și să solicite sprijinul familiilor, prietenilor și mentorilor educaționali în care au încredere. De asemenea, s-a subliniat importanța de a căuta ajutor specializat atunci când este necesar.

Proiectul BREAK FREE se remarcă a fi o inițiativă de mare relevanță în lupta împotriva consumului de droguri, promovând în același timp un stil de viață sănătos și echilibrat. Această acțiune este un pas important către crearea unei comunități mai informate și mai responsabile în ceea ce privește problema consumului de substanțe interzise.

  • informați și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy