Patru școli de șoferi din Harghita au dosare penale pentru încălcarea dreptului de proprietate intelectuală

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Acțiune profesionistă desfășurată de polițiștii harghiteni, pe linia respectării dreptului de proprietate intelectuală.

S-or fi gândit că e normală și morală și legală,

Căci este o proprietate numai… intelectuală!

Însă de-ar fi gândit normal, moral și clar… legal,

Ar fi scăpat nu doar de stres, ci și de un dosar penal!

La data de 25.10.2018, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, au organizat și executat o amplă acțiune pe linia prevenirii și combaterii delictelor de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală.

În cadrul acestor activități au fost efectuate controale la 4 societăți comerciale de tip școală de șoferi, la care s-a constatat că sunt utilizate programe de lucru pentru calculator, în mod neautorizat.

Astfel, polițiștii au identificat 20 de calculatoare pe care erau instalate programe fără licență, situație în care au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, în 4 dosare, sub aspectul comiterii infracțiunii de reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalități: instalare, stocare, rulare sau executare, afișare ori transmitere în rețea internă pentru care, la finalizarea cercetărilor, vor fi propuse soluții legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

IPJ Haeghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy