„Pedalăm pentru România”, cel mai mare marș ciclist trece prin Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Din 26 iunie „Pedalăm pentru România”

Pe bicicletă din București, Timișoara și Iași, până la Alba Iulia

 

București, Iași, Timișoara, Drobeta – 25 iunie 

Aproape 250 de bicicliști amatori vor pleca mâine – 26 iunie, din patru orașe tradiționale, pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, la Alba Iulia. Zeci de localități străbătute cu 20 de km/h, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea sunt principalele coordonate ale „Pedalăm pentru România” cel mai mare marș pe bicicleta.

Plecarea din fiecare oraș se va face la ora 9.30, am lansat invitația autorităților de a pedala câțiva metri alături de noi, iar la start îi așteptăm pe toți cei pasionați de bicicletă pentru a ne încuraja.

 

Iată de unde plecăm:

Iași: Palatul Culturii, lângă statuia lui ȘtefanCel Mare

Timișoara: Piața Operei, chiar în fata Operei

București: Piața Palatului, lângă statuia lui Carol I de pe CaleaVictoriei (langa BCU)

Drobeta Turnu Severin: din fața Monumentului Eroilor

 

Orele sunt comune pentru cele trei locații – București, Iași, Timișoara:

Sosire: începând cu 08:30

Începere ceremonie de start: 08:55

Final ceremonie de start și punere în mișcare: 09:30

 

Plecările sunt deschise pentru public și îi încurajăm pe toți cicliștii din aceste trei orașe care nu participă la marș, să ne întovărășească măcar pentru câțiva kilometri, însemn de solidaritate.

 

În regim „free rider” presupune că ciclistul participant își asigură cazarea pe tot parcursul deplasării, masa, logistica și întoarcerea acasă, plătind doar logistica de care se folosește. Înscrierile sunt închise, dar cine dorește ne poate însoți fără niciun anunț. În acest caz, bicicliștii interesați pot însoți grupul pe orice distanță, atâta vreme cât se îngrijesc, în regim propriu, de cazare, masa și variante de întoarcere acasă. Din pacate pentru ei nu mai avem tricouri oficiale…

 

Cei interesați se pot alătura plutonului și în orașele pe traseu. Iată șil ocațiile unde ajungem serile și de unde plecam apoi la 08:30 dimineața:

 

Echipa Basarabiei si Moldovei:

26 iunie – Piatra Neamt – Pensiunea Byblos

27 iunie – Gheorgheni – Imola Motel

28 iunie – Tirgu Mures – BlackLord Hotel

29 iunie – Medias – Edelweis Hotel

 

Echipa Ardealului si Banatului:

26 iunie – Arad – Continental Hotels

27 iunie – Oradea –Continental Hotels

28 iunie – Zalau – Grand Hotel Severus

29 iunie – Turda – Potaissa Hotel

 

Echipa Munteniei si Dobrogei:

26 iunie- Sinaia – Rina Hotels

27 iunie – Baile Tusnad – Hotel O3zone

28 iunie – Sighisoara – Binderbubi Hotel & Hotel Sighisoara

29 iunie-  Sibiu – Ana Airport Hotel & Gasthof Sara

 

Întoarcerea participanților înscriși se face duminică, 1 iulie, cu autocarul, pentru biciclete existând transport separat.

Evenimentul este non-profit și este organizat de Asociația “Cu Bicicleta Departe”, pornita de echipa care de 12 ani organizează “Cu bicicleta la mare”.

 

Traseele celor 3 ture sunt aici:

Muntenia: https://www.strava.com/routes/10829911

Moldova: https://www.strava.com/routes/10830091

Ardeal: https://www.strava.com/routes/10830149

 

Tura se adresează amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupați de sport dar șicelor care își doresc să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în anul Centenarului.

Cicliștii vor străbate 100 de kilometri în medie, fiecare zi, cu o viteză de 22 de km/h, cu pauze fixate la 20-30 de kilometri, în funcție de dificultate. La fiecare oprire, participanții au la dispoziție snacks-uri, iaurt, glucoză și ciocolată susținerea efortului, banane pentru prevenirea crampelor musculare, apă și portocale pentru hidratare.

 

În aceste condiții de deplasare, dacă ai câteva ture recente de peste 50 de kilometri și ceva experiență însa, ai șansele sa ajungi la capă tonorabil. Marșul este unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanții sunt însoțiți de un autocar pentruodihnă și situații speciale, mașini tehnice pentru urgențele legate de biciclete, salvare și mașini care delimitează coloana.

 

„Pedalăm pentru România” este un marș ciclist, nu o cursă. El e un exercițiu de curaj, dar și de rezistență fizică, cu scopul clar de a demonstra că toate generațiile pot onora România prin efort, camaraderie și grijă – nu doar prin vorbe mari.

 

Partenerii care îl fac posibil sunt Danone, Ford Romania, Kaufland, BCR, Coca-Cola HBC Romania DigiTV și DigiFM F. Alături de noi sunt Politia Romana și SMURD.

 

Îi așteptăm alături de noi, în „Pedalăm pentru România”, pe toți cei pasionați de mersul pe bicicletă, pe tinerii și studenții amatori de două roti din orașele mari, pe cei pentru care bicicleta este un mijloc de transport, din orașele mici, pe toți românii cu drag de țară, să ne încurajezepe toate traseele „”Pedalăm pentru România””. Ne bucuram chiar și de cei care vin alături de noi doar la start.

 

Despre Asociatia “Cu bicicleta Departe”

Suntem echipa care de 12 ani organizează evenimentele “Cu bicicleta la mare”. Lucian Mîndruță și Mircea Olaru. În fiecare an avem 4-5 ture de lungă distanță pe șosea, cu sute de participanți. Știm să ducem amatori departe. Îi învățăm să își descopere limitele. Și să le depășească în siguranță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy