Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pensiile nu vor mai crește în acest an. Declarațiile lui Ludovic Orban

Pensiile nu vor mai crește cu 8% din septembrie 2021, așa cum prevede legea, ci de la 1 ianuarie 2022, după cum a anunțat luni președintele PNL Ludovic Orban.

„Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”, a spus Orban după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Orban a  precizat că pensiile nu vor mai crește în acest an, ci vor fi indexate din 1 ianuarie 2022 cu o formulă care va lua în calcul inflația, plus 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent.

Sistemul de a creştere punctului de pensie în luna septembrie a provocat numeroase anomalii, a spus Ludovic Orban, care a precizat că va avea loc şi recalcularea punctului de pensie, astfel încât „să se facă dreptate pentru pensionari”. 

Preşedintele PNL a mai menționat că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021. „Nu se emit noi vouchere”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie. Totodată, Orban a anunţat că angajaţii prefecturilor nu vor mai primi în acest an sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei.

Detalii, în materialul atașat mai jos:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.