Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pensionari, nu mai așteptați poștașul! Pensiile vor fi virate pe card, de anul viitor

Ministrul de Finanțe a decis ca începând de anul viitor toți pensionarii să primească pensiile pe card. Decizia vine ca o măsură de economisire a banilor de la bugetul de stat. 

Pensionarii vor trebuie să se conformeze dacă vor să își primească pensia, iar asta presupune ca fiecare în parte să aibă card de anul viitor.

Eugen Teodorovici intenționează să renunţe la contractul cu Poşta Română, iar banii de pensii nu vor mai fi aduși de poștaș acasă, ci vor fi viraţi direct pe card.

Această decizie va afecta aproximativ 3 milioane de pensionari. Eugen Teodorovici a declarat la DCNews că cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiţi anual pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română, pot fi distribuiţi administraţiilor locale pentru investiţii. Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistraţi la Casa Naţională de Pensii, peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile cu cardul.

De asemenea, Teodorovici spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să îşi treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoţite de comisioane, potrivit capital.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.