Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pentru efectuarea construcțiilor în condiții legale, primul pas îl constituie solicitarea unui certificat de urbanism

Primăvara, când încep lucrările de renovare în jurul caselor sau se continuă lucrările de construcție începute anul trecut, trebuie luate în considerare prevederile Legii 50/1991, mai precis faptul că, conform celor prevăzute în aceasta, orice fel de schimbări efectuate în structura imobilelor : construire, demolare, reconstruire, reclădire, refacere, extindere, etc. este necesară solicitarea autorizațiilor.
Poliția Locală a Municipiului Odorheiu Secuiesc atrage a atenția că sunt  necesare autorizații și în cazul imobilelor fără fundament.
Poliția Locală a Municipiului Odorheiu Secuiesc ( foto arhivă)

Poliția Locală a Municipiului Odorheiu Secuiesc ( foto arhivă)

Conform prevederilor Legii 185/2013 sunt necesare autorizații și în cazul amplasării panourilor publicitare sau a panourilor firmelor, chiar dacă sunt montate pe propria structură sau pe fațada clădirilor. Panourile publicitare care nu sunt incluse în această categorie trebuie să dețină permis eliberat de direcția tehnică din cadrul primăriei.
Pentru efectuarea construcțiilor în condiții legale, primul pas îl constituie solicitarea unui certificat de urbanism, document ce poate fi solicitat la Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc biroul nr. 130. Acest document nu este similar cu o autorizație de construire și nu permite începerea lucrărilor.
„Persoanele fizice și juridice care încalcă prevederile Legii 50/1991, pot fi sancționate cu amendă de la 1.000 la 100.000 lei și se pot aștepta la suspendarea lucrărilor începute. Lucrările vor putea fi reluate doar după intrarea în legalitate, mai precis după obținerea autorizațiilor necesare. Nerespectarea acestor prevederi constituie infracțiune. Pentru ca ulterior procesul de construcție să poată intra în legalitate, este necesară pregătirea aceleiași documentații de proiectare ca în situația de bază și nu numai, sunt necesare și două studii de specialitate, fapt ce crește considerabil costurile autorizațiilor, precum și timpul necesar pentru realizarea acestora. În cazurile menționate nu există avertisment, doar după achitarea amenzii impuse, poate fi început procesul de intrare în legalitate.”, menționează Poliția Locală a Municipiului Odorheiu Secuiesc
Deoarece efectuarea construcțiilor în mod ilegal nu numai că este contrar Legii, dar constituie totodată și un real pericol, polițistul local din cadrul Compartimentului Disciplina în Construcții al instituției noastre, efectuează în mod continuu verificări pentru a scoate la iveală aceste fapte și pentru a se obține un plan urbanistic ordonat.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.