Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 1.700 de elevi harghiteni au fost înscrişi la activităţile remediale

Unitățile de invățământ au avut de întocmit în această perioadă listele cu elevii care din diverse motive nu au putut participa la ore online, aceștia urmând să fie cuprinși în programul remedial „Școală după școală”.

foto cu caracter ilustrativ

foto cu caracter ilustrativ

Conform informațiilor transmise joi, 4 martie, de ISJ Harghita, un număr de 923 elevi din învăţământul primar şi 842 din învăţământul gimnazial s-au înscris pentru activități remediale.

Părinţii au putut să îşi înscrie copiii în programul remedial până miercuri, 3 martie, iar activităţile propriu-zise vor începe luni, 8 martie.

Vor fi constituite grupe de 12 elevi, iar activitatea remedială va fi de 20 de ore pe lună/elev, cu prezență fizică în clasă.

Elevii pentru care sunt organizate orele de recuperare sunt cei care nu a avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului; se află în situaţie de corigenţă la sfârşitul semestrului I al anului şcolar 2020-2021 sau au situaţia şcolară neîncheiată la cel puţin o disciplină; au nevoie de această activitate având în vedere rezultatele şcolare obţinute în semestrul anterior sau la evaluarea iniţială de la începutul semestrului II.

Până vineri, 5 martie 2021, inspectoratele școlare vor stabili unitățile de învățământ care vor organiza activități remediale în cadrul Programului național pilot de tip „Școala după școală“, dintre cele care au optat pentru organizarea acestor activități.

Profesorii care vor susține orele remediale sunt plătiți cu 200 lei lunar pentru fiecare elev, în condițiile în care acesta nu lipsește nemotivat mai mult de 5 ore într-o lună.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *