Peste 10 milioane euro alocaţi de la începutul anului prin PNDL localităţilor din judeţul Harghita

0

Articol disponibil în: Română

Peste 10 milioane de euro au fost alocaţi în acest an localităţilor harghitene de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Potrivit datelor furnizate AGERPRES de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita,Borboly Csaba, până în luna august au fost alocate, prin intermediul PNDL, fonduri în valoare de circa 35 milioane de lei, pentru investiţii dintre cele mai diverse, de la asfaltare de drumuri până la construire de grădiniţe. 
„Lucrările pentru care s-au solicitat şi acordat fonduri de la Guvern au vizat în principal lucrări de reparaţii ale instituţiilor de învăţământ, alimentare cu apă a localităţilor, canalizare menajeră, extindere şi reparaţii sisteme de canalizare, lucrări de reabilitare, consolidare şi asfaltare de drumuri comunale, respectiv judeţene, dar şi construire grădiniţe şi şcoli sau cămine culturale”, a declarat Borboly Csaba.
Potrivit sursei citate, în cursul lunii septembrie s-au mai alocat încă 13,8 milioane de lei, majoritatea pentru continuare de lucrări. 

Potrivit lui Borboly Csaba, nu toate localităţile care au solicitat fonduri le-au şi primit şi, pe lângă banii alocaţi prin intermediul programului, în numeroase cazuri unităţile administrativ-teritoriale au contribuit cu sume din bugetele proprii pentru ca lucrările să poată fi duse la bun sfârşit.
AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy