Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 100 de pompieri militari harghiteni, la datorie în weekend-ul prilejuit de Ziua Internațională a Muncii

În weekend-ul prilejuit de Ziua Internațională a Muncii, peste 100 de pompieri militari harghiteni au asigurat, zilnic, la nivel județean, misiunile de protecție a populației.

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 20 de situații de urgență. Mare parte din misiunile gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, 19 persoane fiind asistate medical.

De asemenea, pompierii au intervenit la o misiune de asistență persoană blocată într-un apartament, în municipiul Toplița și la un incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, la 2 ghene de gunoi amplasate la parterul unui bloc din municipiul Miercurea Ciuc, Piața Libertății. S-a intervenit prompt pentru stingerea incendiului și s-a asigurat ventilarea casei scării pentru evacuarea fumului acumulat, din fericire, nefiind nevoie de evacuarea locatarilor.

Totodată, pompierii militari harghiteni au asigurat măsurile specifice de prevenire a unor eventuale situații de urgență pe timpul desfășurării a două evenimente publice de amploare: Raliul Harghitei, ediția a 30-a și meciul de fotbal disputat între formațiile FK Csikszereda- Politehnica Iași.

Pe linie preventivă, în perioada de referință, s-au derulat controale la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Totodată, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unor urși, în localitățile Borsec, Odorheiu Secuiesc, Ditrău, Sânsimion și Polonița (comuna Feliceni).

Pe lângă aceste misiuni, pompierii militari harghiteni continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.