Peste 50 de intervenții ale pompierilor harghiteni, în ultimele 4 zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 17-20 septembrie a.c., pompierii militari harghiteni au gestionat 56 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 59 persoane aflate în dificultate, dintre care 4 victime rănite în urma unor accidente rutiere, produse în Toplița, strada Stejarului și pe DN 15; DN 13A, zona Calonda, Corund și în Miercurea Ciuc, strada Brașovului. Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, precum și în alte 2 intervenții de deblocare/salvare persoane.

 Astfel, sâmbătă dimineața, în jurul orei 04:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au acționat pentru stingerea unui incendiu, produs din cauza unor scăpări de gaze combustibile din conducta de transport, aflată în imediata apropiere a unei locuințe de pe strada Lacului, municipiul Miercurea Ciuc. La sosirea forțelor de intervenție, ardea cu flacără gazul metan dintr-un branșament de lângă fundația casei. În mai puțin de o jumătate de oră, incendiul a fost lichidat.

Duminică, 19 septembrie a.c., în jurul orei 11:00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, situată pe strada Ștrandului, în municipiul Odorheiu Secuiesc. Forțele de intervenție s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului cu trei mașini de stingere, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD.

La sosirea acestora, incendiul se manifesta violent la acoperișul și în podul casei, pe o suprafață de circa 60 mp, cu pericol de propagare la casa învecinată. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, după aproximativ două ore. Pe timpul operațiunilor de stingere, o persoană a suferit atac de panică, fiind asistată medical la fața locului de echipajul SMURD. În urma incendiului au ars: acoperișul, construit din material lemnos, cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de circa 40 mp, izolația din vată bazaltică, covoare și obiecte de mobilier aflate în podul casei; s-au degradat: circa 20 mp din acoperiș, tavanul locuinței, un geam tip Velux, obiecte de mobilier și electrocasnice. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri în valoare de 210.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 25.000 lei.

Totodată, au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în Băile Tușnad, Borsec, Tărcești, Secuieni, Ciucsângeorgiu, Cotormani, Armășeni, Miercurea Ciuc și sat Cădaciu Mare, comuna Șimonești.

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy