Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 55 de intervenții ale pompierilor, în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână (25-27.03.2022), pompierii militari harghiteni au gestionat 57 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 32 de solicitări.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 22 de incendii, precum și într-o altă intervenție în sprijinul comunității: 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă, ca urmare a producerii unui scurtcircuit la firele de curent aflate pe un stâlp electric, în municipiul Odorheiu Secuiesc, pe strada Kuvar, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul furnizorului de energie electrică.

Din totalul celor 22 incendii care au avut loc în ultimele trei zile, 20 de incendii de vegetație uscată au necesitat intervenția pompierilor militari ai ISU ”Oltul” Harghita, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, pentru localizarea și stingerea acestora, fiind afectate aproximativ 265 ha de vegetație uscată, mărăciniș și arbuști, 2 ha plantație de nuci și 2 căsuțe din lemn. În aceste misiuni au fost angrenați aproape 200 de pompieri militari, cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

Facem din nou apel cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere! Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol locuințele, anexele din apropiere, pădurile și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!

În afara acestor situații, sâmbătă seara, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, alături de SVSU Brădești, au acționat pentru stingerea unui incendiu cauzat de coșul de fum necurățat de funingine, la o casă din satul Târnovița, comuna Brădești. Din fericire, incendiul a fost stins la timp și nu s-au înregistrat pagube materiale. Un alt incendiu cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile s-a produs la mandarda unei case din localitatea Suseni, pentru localizarea și stingerea incendiului intervenind echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni și Suseni. Incendiul a fost stins în limitele găsite, fiind afectați pereții unei camere.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 2 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

O misiune care s-a soldat cu victime a avut loc vineri noaptea, în localitatea Cristuru Secuiesc, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe DJ 137. În urma evenimentului au rezultat patru victime, dintre care două încarcerate. Pompierii au extras cele două persoane, însă, din nefericire, o altă persoană a fost găsită decedată, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic cu un copac. După evaluarea și acordarea măsurilor de prim ajutor celor trei persoane rănite, acestea au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare de specialitate.

O altă intervenție, care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc pe parcursul zilei de sâmbătă, în municipiul Toplița, localitatea Vâgani, unde pompierii au acționat în urma unui eveniment rutier, produs pe DE 578. Un microbuz, în care se aflau 9 pasageri, a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-o mlaștină. În urma accidentului rutier au rămas blocate două persoane (un adult și un minor). Echipajele de intervenție au evaluat medical cele două victime, însă nu s-a impus transportul acestora la spital.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii militari harghiteni acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.              

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.