Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Peste 60 de copii din Harghita au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON România şi pompieri

Aproape 1.000 de copii au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON România şi pompieri

·      Lecţiile despre energie au continuat în acest an în judeţele Mureş, Alba, Sibiu, Harghita, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Timiş, Arad şi Caraş-Severin;

·      Cu acest prilej, compania a donat şi 500 de cărţi de poveşti pentru bibliotecile şcolare din cele 10 judeţe;

·      În judeţul Harghita au avut loc activităţi la Şcoala Gimnazială Tompa Laszlo şi la Liceul Teoretic Marin Preda beneficiari fiind peste 60 de copii;

·      În 10 ani, lecţiile au ajuns la 18.000 de beneficiari din 530 de instituţii, prin implicarea acirca1.200 de voluntari;

Isteţi, îndrăzneţi, curioşi şi cu spirit civic, aşa i-au descoperit voluntarii Delgaz Grid, E.ON şi reprezentanţii Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii  Urgenţă (IJSU), pe cei aproape 1.000 de copii de la 19 instituţii de învăţământ şi biblioteci care au participat la proiectul”Lecţii despre energie”, în perioada februarie-martie 2019.

 

În acest an, întâlnirile cu copiii au început într-un mod inedit, prin lecturarea unor pasaje din cărţi de poveşti care ulterior au fost donate bibiotecilor şcolare din cele 10 judeţe. Voluntarii au dovedit că pot întreţine atmosfera, interpretând diverse personaje, spre amuzamentul celor mici.

 

Copiii din judeţeleunde s-au derulat lecţiile s-au bucurat de fiecare moment petrecut cu voluntarii şi pompierii şi au demonstrat că pot învăţacu multă uşurinţă cum să prevină incidente care le pot afecta viaţa. Eiau dovedit de asemenea că sunt familiarizaţi cu o parte a noţiunilor legate de gaz şi electricitate datorită cadrelor didactice, dar ne-au mărturisit că au învăţat de la noi multe lucruri pe care nu le cunoşteau.

 

Această activitate a fost foarte atrăgătoare şi distractivă. În primul rând am învăţat cum să procedez în situaţii de urgenţă şi am primit informaţii utile despre aceste surse de energie şi căldură”, ne-a spus Valentin Teodor, unul dintre elevii care au dorit să ne împărtăşească părerea proprie, la finalul concursului de cunoştinţe care s-a „lăsat” cu premii pentru toţi copiii.

 

Şi Levente, elev din clasa a II-a, fost încântat de ceea ce a învăţat. „Cel mai mult mi-a plăcut filmul în care o voce puternică spunea: Atenţie, copii! şi ne spunea să nu rămânem în casă dacă simţim miros de gaz”.

 

Cei mici au promis că vor transmite mai departe mesajele de siguranţă fraţilor, părinţilor, bunicilor, vecinilor şi prietenilor şi că, de acum înainte, vor fi mai atenţi la prize, la aragaz, la cablurile de curent şi că nu se vor juca niciodată în apropierea ţevilor de gaz sau în preajma stâlpilor de electricitate!

 

Voluntarii Delgaz Grid şi E.ON, dar şi reprezentanţii ISU s-au declarat impresionaţi la rândul lor de atmosfera din clase şi de implicarea şi entuziasmul celor mici.

 

Proiectul “Lecţii despre energie” al E.ON România a debutat în urmă cu 10 ani, scopul acestuia fiind însuşirea de către cei mici a regulilor de utilizare în condţiţii de siguranţă a diferitelor forme de energie. În acest proiect au fost implicaţi până în acest an 1.200 de voluntari, iar numărul unităţilor beneficiare a ajuns la 530, cu circa 18.000 de beneficiari.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.