Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pietoni accidentați în timp ce traversau regulamentar strada, în Harghita. Au fost deschise dosare penale

Două accidente rutiere au avut loc miercuri, 18 ianuarie,  pe fondul neacordării de prioritate pietonilor care traversau regulamentar drumul public.

În dimineața zilei de 18.01.2023, Poliția municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității susmenționate, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetările efectuate , a rezultat faptul că în data de 18.01.2023, ora 10:00, un bărbat, de 47 ani, din Odorheiu Secuiesc, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă din localitatea susmenționată, a acroșat un pieton, o concitadină de 65 ani, care era angajat în traversarea regulamentară a drumului public, pe o trecere amenajată și semnalizată în mod corespunzător. În urma impactului, victima a suferit leziuni corporale ce au necesitat transportarea la  Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

În aceeași zi, la ora 13:05, Poliția orașului Cristuru Secuiesc a fost sesizată cu privire la un eveniment similar care a avut loc în această localitate. Astfel, un bărbat de 85 ani, din Cristuru Secuiesc, în timp ce conducea un autoturism, pe o stradă publică în unitatea administrativ-teritorială susmenționată, a acroșat o femeie, de 73 ani, din aceeași localitate, care traversa, regulamentar, drumul public. Victima a fost transportată la Centrul de Sănătate din Cristuru Secuiesc unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Fiecare din persoanele aflate la volan în momentul producerii evenimentului a fost examinată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit procedurilor în vigoare, pentru fiecare caz din cele sus prezentate, a fost deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca după finalizarea tuturor cercetărilor, acesta să fie înaintat, spre competentă soluționare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Pentru evitarea producerii de astfel de evenimente, IPJ Harghita recomandă conducătorilor de autovehicule să manifeste atenția necesară în vederea respectării prevederilor legale privind regimul de viteză în momentul în care se apropie de zonele care sunt semnalizate și marcate corespunzător trecerilor pentru pietoni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.