Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Planuri între Pest și județul Harghita

István Szabó, președintele Adunării Județului Pest și Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita, s-au întâlnit din nou miercuri, 3 aprilie, la sediul Consiliului Județean Pest.

Ei au discutat despre pregătirile pentru cele mai importante evenimente ale județelor înfrățite. În legătură cu vizita papei în județul Harghita, Județul Pest va media, de asemenea, informații importante despre eveniment, astfel încât pelerinii să poată participa la vizita Papei și la pelerinajul din Șumuleu Ciuc.

Centrul Cultural Județean Harghita, în calitate de subordonat al Consiliului Județean, organizează a XV-a ediție a Zilelor Județului Harghita între 31 mai și 10 iunie.

Broșura cu programe va fi disponibilă mai târziu pe siteul instituției și evenimentului, precum și pe paginile Facebook. La Budapesta se organizează pentru a cincea oară Festivalul Secuiesc, care va fi găzduit de Parcul Millenaris, între 10-12 mai.

Invitata de onoare de data aceasta va fi zona Odorhei, iar invitatul special va fi Böjte Csaba, călugăr franciscan. Organizatorii garantează programe culturale și gastronomice pe măsură. Lângă toate acestea, liderii celor două județe au convenit asupra unor noi oportunități de dezvoltare a drumului Via Maria.

Județul Harghita deține relații vii cu 17 județe înfrățite, dintre care 13 sunt județe din Ungaria. Frăția cu județul Pest are 21 de ani, este o relație strânsă, cu nenumărate contacte civile, vizite regulate la evenimente culturale, contribuind la dezvoltarea economică.

În decembrie anul trecut Borboly Csaba a fost distins de Primăria Județului Pest cu premiul Pentru Relații Externe ale Județului Pest.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.