Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Poliția Locală Miercurea Ciuc scoate la concurs 12 posturi

Poliția Locală Miercurea Ciuc scoate la concurs doisprezece posturi, marcând o etapă importantă în procesul de consolidare a instituției. În prima etapă va fi constituită Compartimentul de Ordine Publică și Intervenție, respectiv Compartimentul Circulație cu opt, respectiv patru polițiști locali. Rezultatele finale ale concursului vor fi publicate pe 31 martie.

Prezența instituției subordonate municipalității se va face simțită în curând în spațiile publice din reședința de județ, întrucât Poliția Locală Miercurea Ciuc a publicat vineri, 18 februarie, anunțul privind scoaterea la concurs a douăsprezece posturi de polițiști locali. În prima rundă, vor fi consolidate compartimentele de ordine publică și cel de al circulației.

Membrii compartimentului de ordine publică vor lucra în principal în zonele publice aglomerate ale orașului (piețe, zone pietonale, parcuri, în jurul gărilor și stațiilor de autobuz etc.) și în apropierea zonelor defavorizate.

Polițiștii rutieri vor avea rol în prevenirea parcărilor ilegale, aplicarea contravențiilor și a infracțiunilor rutiere.

Polițiștii locali colaborează cu poliția națională, iar principala lor sarcină este prevenția. Desfășurarea de investigații nu face parte din atribuțiile lor.

„Scopul nostru nu este doar de a oferi locuri de muncă pentru douăsprezece persoane, ci și de a crea siguranță publică mai mare în Miercurea Ciuc prin angajarea a doisprezece polițiști locali dedicați și exemplari”, a declarat primarul Korodi Attila.

Poliția locală va fi întărită în curând și în domeniul administrativ, iar recrutările pentru compartimentul de protecția mediului, de control al activității comerciale și de disciplină în construcții vor urma într-o etapă ulterioară. Potențialii polițiști locali sunt evaluați mai întâi în ceea ce privește abilitățile lor de logică și raționament, apoi în aria aptitudinilor fizice. Acestea vor fi urmate de un examen scris și de un interviu, iar cei care absolvă etapele de concurs, vor participa la trei luni de pregătire de bază.

Informații privind concursurile pot fi găsite pe site-ul www.miercureaciuc.ro, la secțiunea Concurs posture vacante, și pe panoul publicitar de la intrarea Primăriei.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului MiercureaCiucLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.