Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Polițiști din Harghita, intervenție rapidă și curajoasă pentru salvarea unui bărbat

În seara zilei de 7 aprilie a.c., agentul principal de poliție Juverdianu Dan Ciprian, din cadrul Secției nr.3 Poliție Rurală Odorheiu Secuiesc, a salvat viața unui bărbat în vârstă de 43 de ani, în urma unei intervenții rapide și curajoase.

 

„Agent principal Juverdianu Dan Ciprian și agent de poliție Cotîrnea Laurențiu Adrian au intervenit vineri seara la un caz referitor la o posibilă agresiune petrecută într-o casă din localitatea Corund. Cei doi polițiști au ajuns rapid la fața locului, unde au fost întâmpinați de către un bărbat de 39 de ani, persoana care a apelat serviciul de urgență. Acesta a comunicat că a avut un conflict cu fratele său, de 43 de ani, care a plecat de acasă în urma altercației.

Polițiștii au început căutările pentru a-l găsi pe bărbat, iar în spatele curții, lângă șură, au identificat un bărbat inconștient, cu o sârmă prinsă de gât. Fără a sta pe gânduri, agentul principal Juverdianu Dan Ciprian a procedat la desfacerea sârmei din jurul gâtului bărbatului și l-a așezat în poziția de siguranță pentru a-și relua funcțiile vitale.

În tot acest timp, colegul său, agent Cotîrnea a solicitat sprijinul ambulanței prin apelarea numărului de urgență 112 și l-a ajutat pe agentul Juverdianu să acorde îngrijirile specifice de prim-ajutor. După ce bărbatul și-a revenit, fiindu-i stabilizate funcțiile vitale, cei doi agenți de poliție l-au transportat în interiorul locuinței sale pentru a evita instalarea hipotermiei, întrucât afară era foarte frig, iar acesta era îmbrăcat sumar.

La sosirea echipajului de ambulanță, bărbatul era deja stabilizat și a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare. În urma intervenției rapide și eficiente a agentului principal Juverdianu Dan Ciprian, viața bărbatului a fost salvată, iar acesta este acum la în afara oricărui pericol.”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita,  insp. pr. Costan Robert.

Gestul curajos al agentului de poliție arată din nou că meseria de polițist nu este doar despre aplicarea legii, ci și despre protejarea și salvarea vieților oamenilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.