Polițiștii au participat la un eveniment organizat în municipiul Toplița pentru informarea și prevenirea consumului de droguri  

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Biroului Siguranță Școlară și Poliției Municipiului Toplița au dat curs invitației de a se alătura campaniei de informare și prevenire a consumului de droguri, intitulată „Toplița spune NU drogurilor!”, lansată de  Primăria Municipiului Toplița, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Harghita și Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

La data de 7 decembrie 2023, cu ocazia evenimentului organizat pentru a marca lansarea campaniei, denumit „Spune NU celor care îți oferă droguri!”, ce a avut loc la Casa de Cultură din localitate, polițiștii au prezentat celor peste 300 de elevi din Toplița și din unitățile de învățământ ale localităților învecinate, tematica abordată de către structurile Inspectoratului de Poliție Județean Harghita în cadrul activităților desfășurate în școli – prevenirea  victimizării minorilor, prevenirea delincvenței juvenile accentuând importanța  organizării și desfășurării unor astfel de activități pentru o mai bună cunoaștere, dar și pentru conștientizarea riscurilor asociate consumului de substanțe interzise.

În acest context, tinerii prezenți au fost informați și despre ultimele modificări ale Codului Penal ce prevăd aplicarea unei pedepse cu executare în cazul persoanelor care comit accidente de circulație, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului ori fără permis, soldat cu decesul victimei, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri.

Plecând de la premiza că un parteneriat bazat pe încredere și cooperare este important pentru formarea, în rândul tinerilor, a unei atitudini împotriva consumului de droguri, polițiștii și colaboratorii ce s-au alăturat proiectelor lansate în acest sens vor continua activitățile preventive în școlile din județ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy